Korejská automobilka Hyundai má na českém trhu velmi dobré postavení. Do karet jí hraje fakt, že modely i30, ix20 a ix35 vyrábí v severomoravských Nošovicích. Češi je tak mohou považovat za „svá“ auta, a na to Hyundai sází i ve svých kampaních.

Její šéf Vladimír Vošický si je velmi jistý svou pozicí v Česku. "Hyundai je nejoblíbenější automobilovou značkou v ČR, díky obrovskému přílivu nových zákazníků. Chcete-li důkaz, rozhlédněte se po českých silnicích," odpovídal Vošický na dotazy čtenářů.

Pozornost v Česku vzbudila i snaha Hyundai o správné vyslovování jejího názvu. V reklamách i na tiskových konferencích se tak nyní mluví o "Hjondé". "Výslovnost názvu značky Hyundai je hjondé, používáme ji proto, abychom i zvukově dali najevo, jak moc se Hyundai vylepšil a jak hodně může nabídnout," vysvětlil Vošický.

"Kvalitu našich vozů srovnáváme i s prémiovými značkami a jsme přesvědčeni, že naším zákazníkům nabízíme prémiový design, prémiové materiály, prémiovou kvalitu, za přístupnou cenu," pokračoval Vošický v propagaci značky a dodal: "Hyundai už dávno není pro smích, v Mladé Boleslavi teprve ne."

Online rozhovor

Online rozhovor byl ukončen. Již nelze položit nový dotaz.
Pavel
Dobry den, jakym zpusobem se hodlate odlisit od konkurence/byt lepsi? Zajima me konstrukcni otazka ne kvalita nebo sluzby. Dekuji.
Už jsme se odlišili = vyrábíme nejkvalitnější auta a proto se na ně nebojíme dát 5-letou komplexní záruku bez jakýchkoliv omezení. Má-li někdo pocit, že jeho auto (které není Hyundai) je kvalitní, ať se ptá proč má omezenou a okleštěnou záruku. Hyundai vyrábí skvělá auta = opravdu kvalitní, skvěle vypadající, skvěle vybavená a nabízená za vstřícné ceny. Proto jsme nejoblíbenější automobilovou značkou - vzhledem k příjemnému přílivu nových a nových zákazníků, kteří teprve u Hyundai naleznou vše, co od auta čekají, a také trochu navíc.
Vladimír Vošický
Radovan Krchovský
Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li je pravda, že lakýrníci v nošovické továrně dostávají bonusy k platu podle toho, kolik ušetří laku. Děkuji za odpověď.
Jarmila Bezděková - Vránová
Dobrý den pane řediteli, chtěla jsem se zeptat, proč opravdu kladete tak velký důraz na výslovnost Hjondé. Všimla jsem si toho, když se to začalo objevovat v reklamách. Nemyslíte si, že to spíše značce uškodí. My jezdíme s naším Getzem a je to náš Hjundaj a vždy bude. A i lidé v hospodě nebo jinde, když se baví, baví se o hjundaji. Myslím, že se vám je nepodaří převychovat. Co myslíte? Děkuji Jarmila Bezděková - Vránová
Milá paní Bezděková - Vránová, i Váš Getz je hjondé, ale klidně mu říkejte dál, jak se Vám líbí. Výslovnost názvu značky Hyundai je hjondé, používáme ji proto, abychom i zvukově dali najevo, jak moc se Hyundai vylepšil a jak hodně může nabídnout. Naším cílem není pořádat kurzy korejské výslovnosti, ale správně vyslovovat název vítězné značky. Přeji Vám hodně spokojených kilometrů a zdravím, V. Vošický
Vladimír Vošický
Petr Hodokvas
Zdravím, co letos ukáže Hyundai na pařížském autosalonu? Díky PH
Kpm
Je mezi značkami Hyundai a Kia v ČR konkurence, nebo si vzájemně pomáháte? Jak je to s pojetím koncernu na korejské půdě?
Martin
Dobrý den, proč bych si měl koupit i40 a ne nové Mondeo? :-) Děkuji.
Chcete-li opravdu kvalitní vůz, koupíte si Hyundai i40, jehož kvality jsou vidět (design, zpracování, kvalita použitých materiálů) a ta na první pohled neviditelná (technická kvalita) je potvrzena naší jedinečnou 5-letou komplexní zárukou bez omezení.
Vladimír Vošický
Oliver
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda si myslíte, že kampaň na správnou výslovnost Hyundaie za něco stála? Protože abych řekl pravdu nikdo nevyslovuje tento název jinak než Hjundaj a Hjónde nikdy nikdo nebude používat, tak se mi zdá dost zbytečné vyhazovat tolik peněz za reklamu, která je naprosto zbytečná.
určitě nám pomohla i slyšitelně ukázat, že Hyundai není ta značka, kterou možná v minulosti někteří podceňovali a přehlíželi. Správná výslovnost názvu naší značky je "hjondé". Naším cílem je, aby se o naší značce doslechlo co nejvíce zákazníků, kteří zatím marně čekali od svého dodavatele aut na opravdovou kvalitu a vstřícnost produktů a služeb. Každý den jich do našich autorizovanýc prodejen v ČR přichází více a více. Jak budou naši stávající i noví zákazníci svému vozu Hyundai říkat je na nich.
Vladimír Vošický
Luky
Hezký den, také se chci zeptat na i40. Nepřijde vám, že motory v ní jsou poddimenzované. Když se podívám na konkurenci, mají v nabídce mnohem silnější motory, dokonce i šestiválce. Neplánujete něco takového? Jinak se mizdá, že totiž bude těžké se probojovat.
QWERTZ
Někde jsem četl, že se v ČR objeví i větší modely Hyundai, jako je Equus. Kdy to bude?
Už se objevil.
Vladimír Vošický
Karel
Dobrý den, Sám dost často poukazujete na to, že konkurence falšuje statistiky prodejů, ale z doslechu se šušká, že právě Hyundai je ta, která falšuje tyto statistiky. Můžete dokázat, že to tak není?
V Česku se pančuje spoustu věcí, statistiky takzvaných prodejů vozů jsou jedním z příkladů. Hyundai je nejoblíbenější automobilovou značkou v ČR, díky obrovskému přílivu nových zákazníků. Chcete-li důkat, rozhlédněte se po českých silnicích.
Vladimír Vošický
PZ
Dobry den pane Vošický, rad bych se Vas optal jaka je/bude do budoucna strategie Hyundai ČR smerem k vasim dodavatelum. Je tendence vice lokalizovat dodavatele nebo bude prevladat prevazne centralizace dana materskym zavodem? Dekuji, PZ
Filmař
Zdravím, co říkáte na dokument o závodě v Nošovicích, který ho nevykreslil právě v dobrém světle? Jak jste jej řešili a jak fo doopravdy v Nošovicích funguje? Díky
Již jsem viděl spoustu situačních komedií a nikdy jsem se jimi dlouho nezabýval. Ani ve Vámi zmíněném případě. Chcete-li náš výrobní závod v Nošovicích navštívit a přesvědčit se, proč je Hyundai výrobcem nejkvalitnějších, stačí navštívit webové stránky Hyundai Motor Czech www.hyundai.cz/o-spolecnosti/navsteva-zavodu. Udělejte si vlastní názor.
Vladimír Vošický
Michal
1) Jak chcete odlišit Hyundai/Kia ? Já vidím stejné typy aut, stejné motory, stejnou výbavu, stejné ceny, stejnou filosofii designu. 2) Berete klasické atmosferické benzíňáky jako svoji konkurenční výhodu či nevýhodu (tzn. přijde Hyundai s tříválcovými turbomotory) ? 3) Nemyslíte si, že z propagované výslovnosti "Hjondé" budete jen pro smích ? Vždyť Škodovka se taky nesnaží na zahraničních trzích naučit místní lidi české písmeno "š". Tak proč u nás dávat lekce korejštiny ?
1. Hyundai je Hyundai. 2. Naše výhoda je, že pohonné jednotky Hyundai jsou úsporné, výkonné a přesto je zákazník schopen na ně finančně "dosáhnout" 3. Hyundai už dávno není pro smích, v Mladé Boleslavi teprve ne.
Vladimír Vošický
Rudolf Kutina
Dobre Poledne, Pouzivate moderni konunitni reklami prostredky ? Pripravuji kreativni produky pro deti zamerene na predchazeni DYSfunkci jako je treba DYSgrafie - problem s kooridnaci pohybu pri psani. Pri projektu take pouzivam super levna EKOLOGICKA DETSKA AUTA - hledame vyrobce aut co nam je pomuze vyrobit ? Preji Pekny den Ruda
Vachek
Rozhlédl jsem se po českých silnicích. Vidím samé Škodovky. Myslíte, že máte šanci jednou překonat jejich prodeje?
Správně, samé staré škodovky. Ty nové vozy jsou již Hyundai. Dívejte se dále a věřím, že se brzy připojíte k těm, kteří české silnice brázdí v opravdu kvalitním českém voze - Hyundai z Nošovic.
Vladimír Vošický
Pavel
Mluvíte tu o tom, že jsou vaše auta nejkvalitnější. Můžete se podle Vás srovnávat i s prémiovými výrobci jako jsou Audi, BMW nebo Mercedes? Děkuji
Kvalitu našich vozů srovnáváme i s prémiovými značkami a jsme přesvědčeni, že naším zákazníkům nabízíme prémiový design, prémiové materiály, prémiovou kvalitu, za přístupnou cenu. Říkáme tomu Hyundai prémiovost = moderní prémiovost (Hyundai znamená moderní). Na druhé straně ale Vámi zmíněným prémiovým značkám nekonkurujeme ani na ně necílíme. Hyundai je značka prémiových kvalit pro mnohem širší okruh zákazníků.
Vladimír Vošický
Vojtěch Köhler
Dobrý den pane řediteli, zaznamenal jsem, že většina aut je z továrny v Nošovicích distribuována po silnici, jen minimálně po železnici. Zátěž silniční sítě je enormní, kamiony s Vašimi auty jsou vidět na dálnicích po celé ČR. Podobně to bude, předpokládám s návozem materiálu. Proč nedošlo k plánované rekonstrukci a zkapacitnění přilehlé tratě Frýdek-Místek - Český Těšín. Co dělá společnost Hyundai pro to, aby se chovala ekologicky a převedla přepravu co nejvíce na železnici? Nebo to tak Vaší společnosti vyhovuje ? Děkuji Vám za odpověď. s pozdravem Vojtěch Köhler
Dobrý den, předpokládáte nesprávně. Součástí areálu našeho výrobního závodu je železniční přípojka, díky které nám přijíždí potřebné komponenty po železnici. Hyundai je zároveň v popředí vývoje a skutečného využití ekologických řešení jak výroby, tak vývoje našich vozů, a také je světovým lídrem ve vývoji a praktickém využití alternativních technologií pohonu automobilů (elektromobilů, hybridů, vozů s pohonem na palivové články). Děkujeme všem příznivcům za dnešní dotazy a náměty. Těším se na setkání na českých silnicích či při dalších diskuzích.
Vladimír Vošický
Martin
Dobry den, jaka auta osobne vlastnite vy a vasi nejblizsi pribuzni nebo kamaradi? Dekuji Martin
Hyundai.
Vladimír Vošický
Jirka
Dobrý den, ve srovnání např. s německými auty, mají vaše auta naprosto katastrofální motory (především spotřebu), můžete se k tomu nějak vyjádřit, berte to spíše jako návrh na zlepšení vašeho produktu než kritiku:-)
Moc děkuji za námět, musíte být ale konkrétní. Naše současná modelová paleta představuje špičku i ve srovnání s tou nejrenomovanější konkurencí. Najdete-li si čas, navštivte některého z našich autorizovaných prodejců a ddomluvte si testovací jízdu.
Vladimír Vošický
Martin
Dobry den, Hyundai v CR pracuje na svych PR ocividne uspesne. Navic podporuje svoje zbozi velmi konkurenceschopnou cenou. Pro zakaznika jsou ovsem dulezite prakticke zkusenosti se znackou. Ovsem ja, jakozto majitel prechozi generace i30, jsem narazil na neprustrelnou hradbu autorizovanych servisu. Nakolik se muze zdat petileta zaruka lakava, ve vysledku ji degraduje pristup servisu. Zalezi na mire asertivity nebo vznetlivosti, jakou clovek pri jednani v servisech pouzije, aby se dozadal oprav. Psat o anabazich tu nema smysl. Podle slov samotnych prijmacich techniku je to zpusobene vlaznym pristupem importera k reseni problemu. A neni divu, vsechno stoji penize, auta za relativne nizkou cenu s dlouhou zarukou, to se nekde musi projevit. Vim, ze obdobne problemy se daji cekat i u jinych znacek, ale u tech se mi to nestalo.
PKV
Hezký den, co ukážete v Paříži?